Objednejte se Zeptejte se

Petra Kubíková
Koordinátorka ve zdravotnictví

NeoLASIK HD® - Oční klinika Neovize

"Když je člověk zvyklý, že si ani nemůže přečíst program na televizi, a najednou vidí, je to neuvěřitelný pocit."

Pacientka Petra Kubíková se rozhodla pro laserovou operaci očí v NeoVizi po letech zhoršujícího se zraku. „Od osmi let jsem nosila brýle, nejdřív slabší, ale potom se mi začal zhoršovat zrak, takže jsem musela mít silnější. Dřív jsem mohla fungovat bez brýlí, ale pak už jsem bez nich neviděla ani lidi na ulici, když jsem je neměla“ popisuje Petra svůj život s astigmatismem.

Operaci zvažovala celých 8 let. „Jednoho dne jsem si ale uvědomila, že už toho mám dost,bylo to, jako by mě někdo zapnul.“ vzpomíná Petra. Druhý den  hned zavolala na kliniku a objednala se do NeoVize na vstupní vyšetření. „Dělala jsem si průzkumy na internetu a jedna známá tady byla a byla moc spokojená. Nejvíc mě přesvědčilo, že jí byla nalezena nějaká vada oka a bylo jí narovinu řečeno, že to není cesta, kterou bychom mohli udělat, protože by jí to nic nepřineslo nebo by jí to mohlo uškodit. Tohle mě přesvědčilo, že NeoVize je správná volba.“ vysvětluje Petra proč zvolila právě NeoVizi.

Petra popisuje svou zkušenost na klinice: „Před operací jsem se asi nebála, až ten den, kdy si člověk uvědomil, že jde o operaci očí. Nejvíc mi pomohla paní doktorka Pramuková, která na mě celou operaci mluvila a to mě strašně uklidňovalo, že jsem věděla, co se právě děje.“

Operace  byla rychlá a bezbolestná. „Po operaci jsem si na chvíli zavřela oči, byly citlivé na světlo a slzely. Jakmile jsem se ale doma vyspala na dvě, tři hodiny, probudila jsem se a viděla jsem. Bylo to jako znovuzrození – najednou jsem viděla všechno, co jsem předtím nemohla. Když je člověk zvyklý, že si ani nemůže přečíst program na televizi, a najednou vidí, je to neuvěřitelný pocit.

Měsíc po operaci je Petra nadšená. „Funguji úplně normálně, ani netrpím suchýma očima. Jen ze začátku jsem musela kapat do očí kapky, ale teď je to, jako bych žádnou operaci neměla. Doporučuji NeoVizi všem, kudy chodím. Už jsem sem přivedla nějaké známé na moje doporučení. Sama pracuji ve zdravotnictví a vím, jak je důležité, aby byl přístup k pacientům přátelský a aby se cítili dobře. To jsem tady zažila, takže tuto kliniku ráda doporučuji dál.